Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésszelet kapros-gombás mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve a felhevített olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a felkockázott gombát és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra metélt kaprot és fokhagymát, majd sózva, borsozva a borral felöntjük. Ismét elforraljuk a levét. Visszatesszük a hússzeleteket és a tejszínnel felöntve, enyhe sűrűsödésig forraljuk.
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)