Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós-cukkinis lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Böjt, Rakott, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
25 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
25 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
3 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a liszttel, sütőporral és sóval összeszitált liszt felét. Rászórjuk a kétféle elkevert túrót, majd a finomra vágott kaporral elkevert reszelt cukkínit. Majd ismét a lisztes keverék következik. Ráöntjük a tejben elkevert tojást és vajat. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és negyed órát sütjük, majd 150 fokra visszavéve a hőt, még fél órát. 10 percig pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)