Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kemence
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
1 db patisszon 0 1.2 0.1 6.2 0.5 0
1 db édeskömény 0 0 0 0 0 0
3 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket vágjuk nagy kockára. A fűszereket keverjük össze és egy részével a csirkecombokat, a másik részével a zöldségeket forgassuk át. Mindent tegyük egy olajjal kikent tepsibe. Öntsük alá a bort és rakjuk a tetejére a baconszeleteket. Alufóliával szorosan lefedve, 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Háromnegyed órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük.
Köret nem igazán kell hozzá, de friss kenyeret, azért tegyünk az asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)