Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
2 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
40 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy evőkanál olajban elősütjük, a kis kockára vágott, előzőleg sózott és borsozott csirkemellet. Két evőkanál, felhevített olajban, megpároljuk a csíkokra, illetve karikára vágott, zsenge zöldségeket, majd félretesszük őket. A tésztát előírás szerint megfőzzük, majd összeforraljuk az elősütött csirkemellel és a zöldségekkel, közben hozzáöntjük a kefírt és a felaprított zöldfűszereket.
Ha átforrósodott, frissiben tálaljuk. A zöldségek roppanós állaga, a csirkemell pirított jellege és a kefír friss íze, adja meg az étel jellemző ízét.
Igazi tavaszi különlegesség.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)