Makói egybensült karaj
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
6-8 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 kg
sertéskaraj |
159 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kicsontozott, hártyáitól megtisztított karajt felszúrjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal, majd a vöröshagymákat, olyan diónyi fejeket válasszunk, bedugdossuk a nyílásba. A húst beáztatott római tálba tesszük, a tetejét bekenjük zsírral és meghintjük köménymaggal. Hideg sütőbe toljuk és 175 fokra bekapcsolt sütőben másfél órát sütjük.
Felszeletelve, a zsírtalanított szafttal leöntve tálaljuk.
Burgonyapürét kínáljunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)