Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos-baconos sörkifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
2 tubus camping krémsajt 536 8.4 30.3 56.8 0.4 0
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
2.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt 3 deci langyos vízben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel felfuttatjuk, majd a többi liszttel, a tojássárgájával, az olajjal, a borssal és a rozmaringgal tésztává gyúrjuk. Egy órát kelesztjük, majd három gombóccá formáljuk. A tésztagombócokat vékony körlappá nyújtjuk és 6-6 cikkre vágjuk. A bacont zsírjára sütjük és elkeverjük a sajttal, a tejföllel, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott metélőhagymával, majd a tésztacikkek rövidebbik oldalára kanalazzuk és feltekerve kiflivé formáljuk. A tetejüket tojással lekenjük és köménymaggal meghintjük. 20 percig pihentetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Egy jó korsó sörrel, langyosan kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)