Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kertészlányka nyúlraguja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kg házinyúlhús 158 21 8 0.4 0 71
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
20 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
20 adag kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
5 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott és kis kockára vágott nyúlhúst a felhevített olajon megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A zsiradékban átfuttatjuk a finomra vagdalt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket. Addig sütjük, amíg színt kap. Rászórjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és felöntjük az alaplével. Visszatesszük a húst és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt babot és a kelbimbót. Úgy főzzük puhára, hogy közben a lé nagy részét forraljuk el. Tálaláskor hintsük meg finomra metélt petrezselyemmel.
Párolt rizs illik hozzá.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)