Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cseréptálban sült, zöldséges pulykacomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babérlevél kivételével, a fűszereket mozsárban összetörjük. A bacont kettévágjuk és a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A zöldségeket kockára vágjuk, majd a felkockázott baconnal és a fűszerek felével összekeverjük. A zöldségkeverék, egy részét, a beáztatott római tál alján, ujjnyi vastagon elterítjük. A pulykacombot, a fűszerkeverék másik felével, bedörzsöljük és a zöldségágyra fektetjük, majd a többi zöldséget mellészórjuk. A szeletelt baconnal befedjük és hideg sütőbe tesszük, a hőt 160 fokra állítjuk és két órát pároljuk.
Felszeletelés előtt, tíz percig, pihentessük, majd a csontot eltávolítva, vastag szeletekre vágjuk. A sült zöldségekkel körberakva, sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)