Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mediterrán aprópecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
20 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kicsontozzuk és sóval, borssal meghintve félretesszük. A vöröshagymát félfőre, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát kockára vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd ezt is feldaraboljuk. A zöldségeket külön-külön, kevés olajban, megsütjük, lecsepegtetjük és félretesszük. A paradicsomot átpároljuk egy kanálnyi olajon, beleszórjuk a finomra vágott zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát, amikor összeesett, hozzáadjuk a sült zöldségeket és fedő alatt, kis lángon 20 percig főzzük. Közben, a leszárított csirkemellkockákat, forró olajban készre pirítjuk. A kis kockára vágott burgonyát, bő olajban, aranybarnára sütjük. A zöldségragut szükség szerint utóízesítjük, majd a burgonyát és a csirkét belekeverve, azonnal tálaljuk.
Hintsük meg kevés petrezselyemzölddel.
Ha állni hagyjuk, a burgonya nem lesz ropogós.
Bonyolultnak tűnik, de igazából a darabolás tovább tart, mint az elkészítés.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)