Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ropogósra sült császárhús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Lassan sütött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg császárszalonna 646 10 65 0 0 140
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bőrös, nyers császárhúst, a bőrével lefelé, egy tepsi forrásban lévő vízbe tesszük, csak egy ujjnyi víz szükséges. Két percig főzzük, majd kivesszük és bőrével felfelé deszkára tesszük. Éles késsel a bőrt és a zsírt centis távolságra, rombusz alakban bevagdossuk. Megfelelő kés hiányában, használhatunk egy sniccert is. A bőr kivételével, bedörzsöljük a húst sóval, borssal és köménnyel, tepsibe fektetjük, a bőrével felfelé. Mellédobjuk a a felnegyedelt hagymát, a félbevágott fokhagymát, a babért, aláöntjük a bort és a zsírt. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot azonnal visszavesszük 110 fokra. Pároljuk a húst 3 órát, majd vegyük ki és alufóliával lefedve tegyük félre. A hőfokot 220 fokra emeljük, várjuk meg amíg a sütő felmelegszik és a fóliát levéve tegyük vissza a pecsenyét. 20 perc alatt a bőrt süssük ropogós pirosra, néhányszor meglocsolva a szaftjával.
Párolt káposztával és hagymás tört burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)