Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zánkai aprópecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz bébirépa 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró kockára vágott húst az olajon megpárolt hagymára dobjuk és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, majd mindig csak kevés vizet öntve alá pároljuk át. Amikor majdnem puha keverjük bele a borsót és ha minden puha, forgassuk bele a répát és finomra metélt petrezselyemzöldet. A végére süssük zsírjára. Közben, bő olajban, süssük aranybarnára a kockára vágott burgonyát. A kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg és dörzsöljük be fokhagymával. Tálaláskor a kenyérszeletekre csúsztatunk egy-egy tükörtojást, majd a tálra halmozzuk az aprópecsenyét, a burgonyát és a tojásos pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)