Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyümölcsleves főzés nélkül

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
1 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
1 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
1 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyümölcsöket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A joghurtot, a tejet, a mézet, a banánt és a fahéjat botmixerrel simára zúzzuk. A sóval és tejszínnel elkeverjük, majd beletesszük a gyümölcsdarabokat.
Behűtve, citromfűlevélkével díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)