Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olasz savanyú zöldségek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Házi befőzés, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 liter fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
25 dkg zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
25 dkg bébirépa 0 ? ? ? ? ?
25 dkg gyöngyhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira. Az ecetet forraljuk fel a fűszerekkel és a zöldségeket, részletekben, főzzük benne tíz percig. Rakjuk gusztusosan üvegekbe, végül öntsük fel az ecettel, úgy, hogy ellepje. a tetejére öntsünk fél centi olajat és zárjuk le az üvegeket. két hét múlva fogyasztható.
Előételnek vagy főtt húsok mellé kínáljuk.
Ezzel a recepttel kísérletezhetünk bátran, nem idegen a magyar ízléstől sem. Használhatunk zöldbabot, apró gombát, uborkát, cukkínit, sőt zöldparadicsomot is.
Még egy tanács, lehetőleg akkora üveget használjunk, ami egyszerre elfogy.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)