Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizses spenót

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Párolt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
50 dkg újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gondosan megtisztított spenótot és a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát átforgatjuk a forró olajon, majd hozzáadjuk a rizst és a finomra vagdalt kaprot. Felöntjük pohárnyi vízzel, sóval és citromlével ízesítve 25 perc alatt megfőzzük. Kevés vizet adhatunk még hozzá.
Hidegen, melegen egyaránt tálalható, köretnek vagy előételnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)