Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Habcsók

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hideg téli napokra, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dkg étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
15 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
2 dkg tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sót és a cukor kétharmadát. Végül a keményítővel összeszitált maradék cukrot óvatosan beleforgatjuk. Habzsákba töltjük és karikákat vagy csókokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 150 fokra előmelegített sütőben negyed órát sütjük, majd kissé nyitott ajtónál két órát hagyjuk száradni. Ha nem lenn elég száraz, a sütőt 70 fokra visszamelegíthetjük néhányszor.
Ha türelmetlenek vagyunk, az a habcsók halála.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)