Habcsók
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dkg
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
15 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
2 dkg
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sót és a cukor kétharmadát. Végül a keményítővel összeszitált maradék cukrot óvatosan beleforgatjuk. Habzsákba töltjük és karikákat vagy csókokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 150 fokra előmelegített sütőben negyed órát sütjük, majd kissé nyitott ajtónál két órát hagyjuk száradni. Ha nem lenn elég száraz, a sütőt 70 fokra visszamelegíthetjük néhányszor.
Ha türelmetlenek vagyunk, az a habcsók halála.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)