Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Taleggiós rizottó (Risotto di Taleggio)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg carnaroli (rizottórizs) 0 ? ? ? ? ?
15 dkg Taleggio DOP 0 ? ? ? ? ?
5 dkg Prosciutto crudo di Parma 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1.25 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy lábosban felmelegítjük a vajat és az olajat, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a fehérbort. Majd 15 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, megforgatjuk, és hozzáadjuk a rizst is. Hagyjuk egy kicsit párolódni a borban, majd elkezdjük apránként hozzáadni a levest. Negyed óra múlva adjuk az egészhez a héjától megtisztított, feldarabolt taleggiót, majd pár percig még kevergessük. Sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)