Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pirított borjúérmék magyarosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
10 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
20 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg borjúkaraj ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szeletekre vágott borjúhúst tenyerünkkel kissé megütögetjük, majd sózva, borsozva lisztbe forgatjuk és kevés felhevített olajon, pirosra sütjük mindkét oldalát.
Ezt megelőzően, a hozzávalókból lecsót készítünk.
A megtisztított burgonyát fél centis karikákra vágjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Előmelegített tálra rakjuk a karikaburgonyát, ráterítjük a hússzeleteket és leöntjük a lecsóval.
Frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)