Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rostélyos zöldborsmártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
80 dkg rostélyos 244 20 18 0.6 0 83
3 evőkanál konyak 246 0 0 1.7 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál zöldbors 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2,5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt rostélyost 8 szeletre vágjuk és elkészítés előtt két órával a konyakba pácoljuk. Sütés előtt mindkét oldalát vékonyan megkenjük mustárral és megszórjuk borssal.
Majd vastag falú serpenyőben, a felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük, kb. 6 perc alatt. Sütés közben sózzuk. Az edényből kivéve melegen tartjuk. A megmaradt olajban rövid ideig pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöld borsot, kicsit ezzel is tovább pirítjuk, felöntjük tejszínnel; beletesszük a petrezselymet és sűrűre beforraljuk, végül belekeverjük a tejfölt is. A húst a mártással leöntve előmelegített tányéron szervírozunk.
Köretként párolt zöldséget és szélesmetéltet adhatunk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)