Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tyúkpecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Csőben sült, Kemence, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
25 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál baromfizsír ? ? ? ? ? ?
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 db tyúk ? ? ? ? ? ?
3 db szegfűbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fél tyúkot bezöldségelt, fűszerezett vízben egy órát főzzük. A tyúkot a levéből kivéve, lecsepegtetjük. A levéhez tésztát főzve levesként tálalhatjuk. Két fej hagymát félfőre, 6 gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd a húst sózva, borsozva, a zsírral bekenve tepsibe tesszük és a hagymaféléket mellé, illetve rászórjuk, aláöntjük a bort és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
fél-, háromnegyed óra alatt, a levével locsolgatva pirosra sütjük.
Hagymás tört burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)