Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyás salátafőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
7 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
12 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A krumplikat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, felöntjük 1 liter vízzel és fedővel letakarva félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott salátát, és sózzuk, borsozzuk. A rántáshoz az olvasztott vajban megfuttatjuk a lisztet és hagyjuk kihűlni. Amikor a burgonya és a saláta is megfőtt, berántjuk, felforraljuk, és hozzáadjuk a kevés forró lével simára kevert tejfölt. Nem főzzük tovább, hanem sóval, cukorral, ecettel pikánsra ízesítjük.
Vagdalt húst vagy natúr csirkemellet adhatunk feltétnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)