Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 137 találat

Epres panna cotta

A tejszínt, a mézzel a zselatinnal és a vaníliakivonattal összeöntjük, majd, kevergetve felforraljuk. Négy, a vajjal kikent formába öntjük és hűtőben megdermesztjük. Közben az eperlekvárt felforraljuk és a feldarabolt eperrel, a ... tovább

Kapris-citromos sertésborda

A sertésbordákat gyengéden kiverjük és szélükön a hártyát bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával, kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára ... tovább

Tőkehalas-spenótos metélt

Két evőkanál , felforrósított olajban süssük át, a sóval, borssal meghintett, felkockázott tőkehalat. Tegyük félre, majd a megmaradt olajba pirítsuk át, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Végül, dobjuk hozzá a ... tovább

Füstölt halas mártogatós

A makrélát lebőrözzük és a szálkáit eltávolítjuk, majd húsát villával összetörjük, habosra keverjük a krémsajttal, a sóval, borssal és a fél citrom levével. Jól behűtve, a másik fél citromból vágott gerezdekkel ... tovább

Spenótos, mascarponés gnocchi

A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Egy perc múlva ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk. Beledobjuk a spenótot és, ha összeestek a ... tovább

Csirke vadász módra

Hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd süssük át rajta a finomra vágott hagymát, a végén keverjük bele, az áttört, fokhagymát, majd öntsük hozzá a paradicsomkonzervet és forgassuk hozzá a nagyjából felvagdalt bazsalikom felét. ... tovább

Coccoli

A liszt közepébe csináljunk mélyedést, öntsük bele a decinyi langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a sót és az olívaolajat hozzáadva kezdjük tésztává gyúrni. A végére, összesem kb. 3.5 deci ... tovább

Spenótos-paradicsomos metélt

A felhevített olajon, pirítsuk enyhe barnulásig, a finomra vágott zellert, répát és fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomot a levével együtt és szórjuk bele a fűszereket. Forraljuk kis lángon, amíg besűrűsödik, néha keverjük át ... tovább

Toszkán bab, palackban párolva

Régebben, ez egy igazi tanyasi étel volt, jelenleg tábori körülmények közé ajánljuk. A egy éjszakára beáztatott babot üvegbe szórjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a zsályalevelet,az olajat, a sót és a borsot. ... tovább

Sprotnis-olivás kalács

Az élesztőt, egy deci langyos tejben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatjuk. A lisztből kupacot formázunk és a közepébe gödröt ásunk, a gödörbe öntjük az élesztős tejet, az olajat, beledobjuk a tojás ... tovább