Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Császármorzsa

A lisztet összekeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Csomómentesre keverjük és legalább egy órát, de lehet egy éjszakát is, pihentetjük. A tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a cukor felét ... tovább

Hortobágyi húsos palacsinta

Készítsük el a palacsintákat. A csirkepaprikást csirkét készítsük el vagy langyosítsuk meg meg. A csirkehúst vegyük ki a levéből és csontozzuk ki. Vágjuk apróra és keverjük össze annyi szafttal, hogy ne legyen se túl száraz, de ... tovább

Kelkáposzta főzelék

Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra. Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés ... tovább

Tökfőzelék

A tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait kaparjuk ki és a húsát gyaluljuk le. A gyalult tököt sózzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig. A hagymát vágjuk szálasra, a kaprot vagdaljuk finomra. A hagymát pároljuk ... tovább

Jókai bableves

A babot és a csülköt jól megmossuk és bő vízben, egy éjszakára, beáztatjuk. Másnap, hideg vízben, feltesszük főzni a csülköt és egy másik edényben a leszűrt babot. A babhoz fél órás főzés után, hozzáadjuk a hasábokra ... tovább
cimkék

Pityu bácsi sajtosa

Az élesztőt tejben megfuttatjuk, aztán összekeverjük a liszttel, a sóval és az olajjal. Jól összegyúrjuk, 4 cipóba osztjuk és meleg helyen kelni hagyjuk. Közben a margarint 3 tojássárgájával kikeverjük. Ezt kenjük a 4 téglalap ... tovább

Sörkifli

Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk, majd, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük. 3 cipót formálunk belőle. Kerekre nyújtjuk és 8 részre daraboljuk. Vastagabb része felől ... tovább

Banános tekercs

A tojássárgáját, a cukrot, a kakaót és a sütőport habosra keverjük. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét, a lazán belekeverjük. Sütőpapírt fektetünk egy tepsibe és rásimítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben, ... tovább

Erdélyi zöldbableves

A felhevített olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és felöntjük 1 liter vízzel. A zöldbabot, ha kell leszálkázzuk és feldaraboljuk, majd a levesbe dobjuk, a zúzott fokhagymával együtt. ... tovább

Mazsolás-narancsos kalács

A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, meleg helyen 10-15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval összeforgatjuk. A narancsot alaposan megmossuk, majd héját a lisztre reszeljük. Levét kifacsarjuk, ... tovább