Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Töltött pontyfilé

Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. ... tovább

Pontyfilé sörtésztában

A pontyfiléket csíkokra vágom és jól megsózom. Félreteszem. A tojást habosra verem, hozzákeverem a sört és annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb, palacsintatésztaszerű massza legyen belőle. Megsózom, megborsozom, és ... tovább

Vörösboros meggyleves

8 dl vizet a cukorral és egy csipet sóval forraljunk fel. Adjuk hozzá a kimagozott meggyet, majd ha újból felforrt a csomómentesen elhabart tejszínnel sűrítsük be. Egy másik edényben a bort a szegfűszeggel, fahéjjal forraljuk össze. ... tovább

Mese almás

Minden hozzávalót a darált dió kivételével összegyúrunk. Az egyik felét margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe nyújtjuk. Megszórjuk darált dióval és rátesszük a tölteléket. A tészta másik felét kinyújtva ... tovább

Egérkék

A túrót villával összetörjük. Hozzákeverjük a többi hozzávalót. Vizes evőkanállal forró olajba szaggatjuk és rózsaszínűre sütjük. A hozzáadott szódabikarbónától az egérkék felfújódnak. Melegen tálaljuk. ... tovább

Káposztás pogácsa

A tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a lisztet, margarint, a tojást és a felfuttatott élesztőt. A fejeskáposztát lereszeljük, sóval borssal erősen ízesítve megpároljuk. Amikor kihűlt, belegyúrjuk a ... tovább

Palócleves

A füstölt szalonnát apró kockákra felvágjuk és zsíron a lábasba téve megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát hozzáadjuk és megfonnyasztjuk. Beletesszük az alaposan megmosott és kockára vágott ürühúst. Elkeverjük, megsózzuk, ... tovább

Csurgatott tészta

Tálba tesszük a tojásokat, sózzuk és a liszttel folyós tésztává keverjük. A majdnem kész levesbe csurgatjuk, a levest folyamatosan keverve, vágott hegyű nejlonzacskóból, ha feljön a lé tetejére kész van. ... tovább

Bundás alma

Az almát meghámozzuk, magházától megtisztítva félujjnyi vastag karikákra vágjuk. Az előírt alapanyagokból palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk és az almakarikákat belemártogatjuk. A karikákat, bő olajban, mindkét ... tovább

Citromos sertéssült

A sertéscombot konyhai zsineggel körbekötjük, hogy sütés után szép formája legyen, sózzuk, borsozzuk. Az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, majd a húst körbesütjük rajta, ha minden oldala szép piros, mindig csak kevés vizet ... tovább