Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 39 találat

Töltött medvetalp

A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is. Páclevet ... tovább

Rizseshús vaddisznóból oroszosan

A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára sütjük, 3 fej apróra vágott hagymát megpárolunk rajta. Hozzáadjuk a 2 kg kockára vágott combot és pirítani kezdjük. Ha kiadta a levét, a szeletekre vágott gombát, a kockára ... tovább

Fácánmell vadász módra

A vékony csíkokra vágott bacont egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott kelleveleket, forró sós vízben, roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közvetlenül, tálalás előtt, ... tovább

Zöldséges őzragu

A megmosott őzlapockát kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A szalonnát kisütjük, zsírján megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az őzhúst és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a ... tovább

Vargányás vaddisznótokány

A vaddisznóhúst kisujjnyi csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk rajta az apró kockára vágott hagymát. Rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd megfűszerezve, saját levében pároljuk. A ... tovább

Szarvasgulyás bográcsban

Az apróra vágott szalonnát a felhevített bográcsban zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát üvegesre pároljuk benne, rádobjuk a kisebb kockára vágott szarvashúst, lehetőleg, bőnyésebb darabot válasszunk. Saját ... tovább

Vadpác fűszerkeverék

A babérlevelet ollóval kis kockákra vágjuk, babérport nem ajánlott használni. A többi hozzávalóval összekeverjük. Jól zárható dobozban sokáig eláll. A további felhasználását lásd a receptekben. ... tovább
cimkékFűszerkeverékek

Vadas marhaszelet

A hátszínt lehártyázzuk és felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk. A zöldségeket megtisztítva felkockázzuk. A hús, a fűszereket, a zöldségeket összeforgatjuk, leöntjük a borral (sót ne tegyünk bele!!!) és üveg vagy egyéb ... tovább

Párolt savanyúkáposzta

A felhevített olajon megpároljuk a felkarikázott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük a többi hozzávalót, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Szaftos, zsírosabb pecsenyék mellé ajánlom. ... tovább

Olasz pácolt, szárított kecskehús (mocetta)

A kicsontozott húst vágjuk kilós darabokra. A fűszereket zúzzuk össze és keverjük el a sóval. A húsokat hintsük meg vastagon a fűszeres sóval és tegyük pácolókádba. A megmaradt sót hintsük rá, majd nehezékkel nyomtassuk le. 10 ... tovább