Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldségmártogatós aiolival

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymát összezúzzuk, majd a tojássárgájával és a fűszerekkel elkeverjük. A kétféle olajat cseppenként hozzákeverve majonézzé verjük. A csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk.
Grillvacsora elé illő előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)