Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges-rizses marhahús maradék levesből

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg marhafelsál 243 17 19 0.6 0 83
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ideális recept a maradék húsleves felhasználására. A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a kétszeres térfogatának megfelelő húslevessel. Felforraljuk, majd kis lángon tíz percig főzzük, végül a lángot eloltva, konyharuhába burkolt fedő alatt, hagyjuk puhára párolódni. A húslevesben főtt zöldséget és a húst kockára vágjuk, majd kevés húslevesben átmelegítjük. A levét leöntve a rizshez keverjük.
Aki kedveli, reszelt sajttal is megszórhatja.
Gyors hétfői vacsora a hétvégi maradékból.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)