Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges gombaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
50 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban a finomra vágott zöldségeket átpároljuk. Rádobjuk a felszelt gombákat és azokkal is átpároljuk. Ha a levét elfőtte, a liszttel és a paprikával átpirítjuk, majd az alaplével felöntve felforraljuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Mindent puhára főzünk, majd tejföllel és finomra vágott snidliggel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)