Zöldbab baconnal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 60 dkg
zöldbab |
41 |
2.6 |
0.3 |
6.8 |
1.9 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zöldbabot, forrásban lévő, sós vízben roppanósra pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A szeletelt császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon fölszeleteljük. Serpenyőben, a szalonnát kislángon zsírjára sütjük, a zsíron megfonnyasztjuk az újhagymát, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a zöldbabot, ne pirítsuk, csak melegítsük össze.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)