Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zelleres sertéscomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Bálint nap, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a feldarabolt fokhagymát, a felszeletelt húst és a csíkokra vágott zellert adjuk hozzá. Süssük össze és öntsük fel a borral. Pároljuk puhára, ha szükséges kevés vizet öntsünk hozzá. Végül a tejszínnel összeforralva tálaljuk. Párolt rizst tálaljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)