Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zelleres csirkecomb paprikás-mazsolás rizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

Zelleres csirkecomb
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Paprikás-mazsolás rizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zelleres csirkecomb
A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. A felhevített olajban körbesütjük a combokat, majd a borral felöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges a levét kevés forró vízzel pótoljuk. Az utolsó öt percben tegyük hozzá a csíkokra vágott zellert és öntsük rá a tejszínt. Nagy lángon forraljuk a levét sűrű szafttá.

Paprikás-mazsolás rizs
A forró olajon, kevergetve, fehéredésig sütjük a rizst. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kétszeres térfogatú vízzel. Felforraljuk, majd kis lángon negyed órát főzzük. Ekkor a lángot eloltva, a fedő alá konyharuhát téve, még negyed órát hagyjuk pihenni. Az utolsó tíz percben szórjuk rá a mazsolát. Végül pecsenyvillával keverjük bele a finomra vágott chilit és a felkockázott kaliforniai paprikát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)