Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zabrizottó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
6 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
30 dkg zabpehely 295 8.8 1.7 60.7 13.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben szárazra sütjük és még melegen darabokra törjük. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott lilahagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a zabpelyhet és öt percig kevergetve pároljuk, majd merőkanalanként, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a húsalaplét. Amikor a zabpehely megpuhul és kellően krémes az állaga, kikapcsoljuk a lángot és a citrom lereszelt héjával, a kicsavart levével, sóval, borssal ízesítjük. Végül elkeverjük benne a rukkola leveleket, a reszelt parmezánt és a vajat. A finomra metélt petrezselyemmel és a baconnal díszítve, forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)