Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vörösboros-tejszínes csülökragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 160 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
80 dkg csülök  328 16 29 0.3 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsíron a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk. A kis kockára vágott csülökhúst fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés vízzel felöntve, majdnem puhára pároljuk. A mustárral ízesítjük, a borral és a tejszínnel felöntve készre forraljuk. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva, párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)