Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vörösboros meggyleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 csapott evőkanál búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
3 dl édes vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
8 dl vizet a cukorral és egy csipet sóval forraljunk fel. Adjuk hozzá a kimagozott meggyet, majd ha újból felforrt a csomómentesen elhabart tejszínnel sűrítsük be. Egy másik edényben a bort a szegfűszeggel, fahéjjal forraljuk össze. Ezt az illatos eszenciát keverjük a levesbe és hűtsük le.A hideg levest tejszínhab sapkával és mentalevéllel díszítve tálaljuk, vaníliás keksz és piskóta lehet a kísérője.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)