Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vörös curry csirkéből

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Hüvelyesek, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
3 db kaffir lime levél 0 ? ? ? ? ?
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 dkg gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 evőkanál halszósz 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál garnéla paszta 0 ? ? ? ? ?
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét bőrözzük le és csontozzuk ki, majd vágjuk kockára. A fűszereket dobjuk turmixba és keverjük simára. Forgassuk össze a csirkehússal. Tegyük tepsibe és süssük 160 fokon, fóliával lefedve, háromnegyed órát. Adjuk hozzá, a felkockázott zöldségeket, forgassuk össze és negyed órát süssük tovább. Tálalás előtt keverrjük össze, a finomra vágott bazsalikommal és korianderzölddel.
Szükség szerint utánfűszerezve, jázmin rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)