Vizes piskóta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
20 dkg
rétesliszt |
349 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját cukorral nagyon habosra keverjük, majd a nyolc evőkanál vízzel még legalább 10 percig keverjük. Ezután felváltva tesszük bele a lisztet, melybe előzőleg beleszitáltuk a sütőport, meg a tojásfehérjékből vert kemény habot, gőzmentes, előmelegített sütőben sütjük sütjük, 175 fokon, tűpróbáig, az első 15 percben ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a tészta.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)