Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
A cikk nyomtatása!

Soma’s Trade Kft.

  • Címkék:
  • sajt
  • orda
  • kecskesajt
  • juhsajt
  • tejtermék
2011. november 01. | kedd


A Soma’s Trade Kft. egy budapesti kis sajtüzem a maga kb. 20-25 dolgozójával. Ennek ellenére napi 2,0 – 2,5 tonna áru jön ki az üzemünkből, aminek a jó része Rikotta túró. Ez a túró állagra és kicsit ízre is hasonlít a hagyományos tehéntúróhoz, tehát nem az a kenőcsös állomány mint amit az olaszok Ricotta néven gyártanak és egy kis tégelyben lehet kapni a boltokban. Ezt a túrót a pékeknek áruljuk túróstáska és rétes töltelékének. Ez egy igazi tömeg termék 5 kg-os, és 500 g-os kiszerelésben, kis árréssel.


ORDASAJT

Az Ordasajtnak az alapanyaga nem tej, hanem savóból készült rikotta túró, aminek a magyar neve savótúró. Az üzemünk tejüzemektől felvásárolja a sajtgyártás melléktermékeként keletkezett savót, a benne található igen értékes állati fehérjét egy speciális eljárással kicsapatja. A fehérje túrószerű formában felúszik a kád tetejére, ahonnan leszedjük, ízesítjük, formába rakjuk, majd pedig megpréseljük, és kész is a Ordasajt.

Így egy kiváló alapanyagból állítottunk elő egy sovány sajtot ami egy rettentően egészséges termék. Ahogy az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézetnél történt bevizsgálásból is kiderül az Ordasajtnak energiatartalma 30-40 %-al, zsírtartalma 20-30 %-al alacsonyabb mint a hagyományos sajtoké.

Mire lehet ezt a sajtot használni, kinek érdemes ajánlani az Ordasajtot?

Az Ordasajtot 60-80 g-os negyed körcikk alakra vágva a kórházak számára a reggelihez: Az utóbbi években kórházak számára ajánlottuk ezt a terméket nagy sikerrel. A kórházi dietetikusok sok helyen nagyon örültek neki, mert nincsen a piacon még egy hasonló sajt-termék, aminek ennyire alacsony volna a zsír, és az energia tartalma. (vannak a piacon alacsony, vagy 0 zsírtartalmú sajtok, de a hagyományos, tejből készült sajtok energiatartalmát nem nagyon lehet csökkenteni olyan alacsonyra mint amilyen az Ordasajt energiatartalma. Ráadásul a nagyon alacsony zsírtartalmú sajtok nagyon szárazak, fojtósak.)


GRILLSAJT – RÁNTANI VALÓ SAJT

A grillezhető és panírozható verziót az áruházak részére, és az éttermék részére készítjük. Elkészítettük az Ordasajt grillezhető és panírozható változatát. Az Ordasajtnak ez a speciális változata, kiválóan alkalmas grillezésre és panírozásra. A Grillsajtot a rendkívül hőstabil sajttésztája teszi alkalmassá a sütésre. Ellentétben a hagyományos oltós eljárással készült sajtokkal (trappista, eidami, gauda, stb.) az Grillsajt nem tartalmaz kazeint, így melegítés hatására egyáltalán nem olvad meg. Ez a tulajdonsága teszi kiválóan alkalmassá arra, hogy grillezésre és panírozásra használjuk. Amennyiben valamelyik ízesített változata kerül az asztalunkra, úgy különleges gasztronómiai élményben lehet részünk. Nemcsak azáltal válik hagyománybontóvá az Ordasajt grillezhető és panírozható változata, hogy sütés után is szilárd marad a sajt állománya, hanem attól is, hogy kiválóan harmonizál a sajt enyhe, de jól érezhető fűszerezése a sajttészta alap ízével. Ezek az ízek pedig a grillezés és kisütés során ínycsiklandozóan összeolvadnak és összeérnek. Ezzel válhat az Ordasajt az étkezés fénypontjává.

A Grillsajt csomagolásán belül 80 g-os vagy 100 g-os szeleteket találunk. Ezt a sajtféleséget az üzemünk három féle ízesítésben készíti: Natúr, Fokhagymás-petrezselymes, és Snidlinges változatban.

Tudnivalók az Ordasajtról!

A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is. Mint azt sokszor halljuk, a sajt táplálkozásunk egyik legfontosabb és legegészségesebb eleme. A sajtok közül is külön kiemelhetőek a SOMA'S ORDASAJT-ok, amelyek rendkívül alacsony zsír- és kalóriatartalmuk miatt, kifejezetten könnyű, diétás termékek. Fehérjeállományát a szervezet könnyen és gyorsan képes feldolgozni. A benne található un. esszenciális aminosavakat a szervezet nem képes előállítani, ezért azt készen kell bevinnünk, amire az Ordasajt kiválóan alkalmas.

Az Ordasajt a könnyen szeletelhető, túrós állományú friss sajtok közé tartozik. Kiválóan alkalmas saláták kiegészítőjeként, vagy különböző húskészítményekkel, vajas kenyérrel, pirítóssal, paradicsommal, de önmagában fogyasztva is pompás étel.

Ez az erdélyi sajtféleség a natúr változatán kívül még ötféle ízesítésben kapható:

fokhagymás-petrezselymes, paprikás-snidlinges, kapros, szezámmagos, snidlinges

Az üzletek önkiszolgáló pultjaiban a szeletelt Ordasajt 250-280 grammos, míg az egész, kerek guriga sajt kb. 1,3 - 1,4 kg-os kiszerelésben kapható.

A Soma's Ordasajtok tartósítószert, színezéket, aromát, vagy egyéb mesterséges anyagot nem tartalmaznak.

Az Ordasajt bevizsgáltatása az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézetnél:

Az Ordasajt az Országos Élelmezés-és Táplálkozástudományi Intézetnél bevizsgálásra kerültek. Az itt készült szakvélemény a következő értékelést tartalmazza: „Az Ordasajt a savas alvasztású sajtok közé tartozik, így savófehérjében igen gazdag. Az oltós alvasztású sajtokhoz (mint például: Trappista, Ementáli, Göcseji, Camambert) viszonyítva az Ordasajt energiatartalma 30-40 %-al, zsírtartalma 20-30 %-al alacsonyabb. Így az energia- és zsírbevitel csökkenthető, ha az említett sajtokat Ordasajtokkal helyettesítjük.”

Ezen szakvélemény alapján ezt a terméket bátran ajánljuk például kórházi dietetikusok számára. De e termékünk a testépítők számára is kimagasló táplálkozási értékkel bír. Az Ordasajtok 13-14 %-os fehérjetartalma ugyanis az izmok épüléséhez szükséges állati fehérje bejuttatásának az egyik legkézenfekvőbb módja.

További termékeink:

BRYNDZA szlovák juhtúró

Kiszerelés: 5 kg vödrös. 1 kg vörös, és 125 g csomagolt. Szavatosság 21 nap. Mint minden juhtúró, úgy ez is tartalmaz tehéntej alapú alkotó elemet, melyek egy része a Somasajt üzemében készül Budapesten.

KECSKESAJT

A Kecskesajtunk kizárólag kecsketejből, oltós alvasztásos eljárással készül. A tejhez az oltóanyagon és a kultúrán kívül semmilyen egyéb színező, tartósító, illetve adalék anyag sincsen hozzáadva. Kapható daraboltan 180-250 g-os szeletelt változatban, illetve egész sajtként, amelynek súlya kb. 1,8 -2,3 kg.

A kecskesajt érlelési ideje 3-5 hónap.JUHSAJT

A Juhsajtunk kizárólag juhtej felhasználásával készül. Kapható daraboltan 180-250 g-os szeletelt változatban, illetve egész sajtként 1,8 - 2,3 kg-os kiszerelésben.

A juhsajt érlelési ideje 3-5 hónap.


Soma's Trade Kft.
Hungary,   Budapest,  1171 Péceli út 240.
Tel: 00-36-1253-5925,  Fax: 00-36-1253-5926,
E-mail: somasajt@enternet.hu
Web:   www.somasajt.hu