Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vargányás vaddisznótokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1.2 kg vaddisznócomb 110 21.6 2.4 0.4 0 0
35 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 kávéskanál borókabogyó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vaddisznóhúst kisujjnyi csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk rajta az apró kockára vágott hagymát. Rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd megfűszerezve, saját levében pároljuk. A vargányát megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra vágjuk. A mikor a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Felöntjük a vörösborral és készre pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús puha legyen, a szaftja pedig sűrű.
Forrón tálaljuk, köretként burgonyaropogóssal vagy burgonyafánkkal.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)