Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós rakott csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
30 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
20 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymát az olajon átpároljuk, a zúzott fokhagymát és az őrölt babért belekeverjük. A kifilézett csirkecombot kockára vágjuk, a bőrt és a csontot másra használjuk fel, hozzáadjuk és kissé átsütjük. Összeforgatjuk a tojással elkevert túróval, tejföllel és a reszelt sajttal. A baconszeletekkel kibélelünk egy sütőformát, úgy, hogy a széle túllógjon. Beleöntjük a csirkés masszát, leütögetjük, majd a bacont ráhajtjuk. Fóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőben fél órát sütjük, majd a fóliát levéve negyed órát pirítjuk. 20 perc pihentetés után deszkára tesszük és szeleteljük. Főtt burgonyával és uborkasalátával tálaljuk.
Hidegen vékonyra vágható, franciasaláta mellé kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)