| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 5 dkg trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 1 kávéskanál sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 15 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 15 dkg finomliszt | 345 | 13.5 | 1 | 70.4 | 0.2 | 0 |
| 15 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és fóliába tekerve a hűtőszekrénybe tesszük. 2-3 órát, de egy éjszakát is maradhat. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét tojással megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt pirosra sütjük.