Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Toszkán sajtnyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
20 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
20 dkg szalámi 532 25.1 46.1 0.3 0 150
20 dkg Pecorino Romano 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A recepthez toscanai szalámit esetleg mortadellát használjunk. A magyar téliszalámi túl domináns, elnyomná az ízeket. a szalámit és a sajtot vágjuk, olajbogyónyi darabokra, majd a hozzávalókat fűzzük fogpiszkálóra. Permetezzük meg, olívaolajjal és hintsük meg sóval, borssal. Behűtve tálaljuk.
Crostinit vagy szeletelt focacciát adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)