Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tortellíni sajtos zöldségmártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Meleg, Sós, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
3 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
20 dkg karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
20 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
20 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 csomag tortellíni 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedjük, a répát hullámos élű késsel felszeleteljük. külön külön sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben roppanósra főzzük. Az ízlés szerinti töltelékű tortellínit, az előírás szerint elkészítjük, majd lecsepegtetjük. A zöldségek levét tegyük félre, a zöldségmaradékot felhasználva kitűnő levesalap. A tejszínt serpenyőben forraljuk fel, kevergetve olvasszuk fel benne a parmezánt, sózzuk, borsozzuk ,majd keverjük bele a zöldségeket és a tortellínit. Melegítsük össze és tálaljuk. A tányérján ki-ki megszórhatja finomra vágott petrezselyemzölddel vagy parmezánnal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)