Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tormás-tejfeles ponty

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál ecetes torma ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg pontyfilé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A beirdalt ponytfilét besózzuk. Egy órát állni hagyjuk, majd leöblítjük. Hagyjuk lecsepegni. A szalonnát apróra vágva zsírjára sütjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni. Átkenjük vele a ponytszeleteket, majd bevonjuk a tejföllel elkevert tormával. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Burgonyasalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)