Töltött patisszon
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
patisszon |
0 |
1.2 |
0.1 |
6.2 |
0.5 |
0 |
50 dkg
sertéshús közepes zsírtartalmú |
288 |
17.5 |
23.9 |
0.3 |
0 |
68 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A négy, kisebb patisszont meghámozzuk és a tetejét levágva a belsejét eltávolítjuk, megsózva állni hagyjuk. Egy evőkanálnyi olajon megpároljuk a vöröshagymát, majd belekeverjük ma zúzott fokhagymát és hűlni hagyjuk. A rizst előfőzzük. A hagymát, a rizst, a kis kockára vágott piroshusú kaliforniai paprikát összedolgozzuk a tojással és a darált hússal, sóval borssal ízesítjük és a patisszonok üregébe töltjük. Tepsibe helyezzük, deci vizet öntünk alá, a maradék olajat a tetejére csepegtetjük és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és a tejföllel meglocsoljuk, még húsz percre visszatoljuk a sütőbe.
Tálaláskor, külön csészében tejfölt adjunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)