Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszines tepsis burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 dl főzőtejszín 83 2.8 2.9 11.2 0 10
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hámozzuk meg, és szeleteljük fel uborkagyalun a burgonyát. A tepsi aljába öntsünk olívaolajat, és halmozzuk rá a szeleteket. Keverjük össze a tejszínt az átpréselt fokhagymával, sóval és szerecsendióval, öntsük a burgonya tetejére. Csepegtessük meg olajjal. Takarjuk le alufóliával és előmelegített sütőben, süssük fél órát, majd a fóliát levéve, pirítsunk aranybarna kérget a tetejére.
Köretként, szárazabb húsokhoz, de diétában, önmagában is megállja a helyét!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)