Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes tenger gyümölcsei spagettivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Tejtermékek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg tenger gyümölcsei ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újhagymát, zöldjével együtt, felkarikázzuk, majd a felhevített olaj-vaj keveréken átpároljuk, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a bazsalikommal és a lime lereszelt héjával ízesítjük. Hozzáadjuk, a felengedett, tenger gyümölcseit és három perc alatt összesütjük. Felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a finomra metélt zöldpetrezselyem felét. Addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Végül a lime levével pikánsra ízesítjük. A közben al dentére, főzött spagettivel összeforgatva, frissiben tálaljuk, megszórva a megmaradt petrezselyemmel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)