Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínben sült tőkehal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 doboz ajóka ? ? ? ? ? ?
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
60 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe szórjuk és kevés sóval meghintjük. A borsozott tőkehalszeleteket ráterítjük. A tejszínbe keverjük a ringlit, az olajával együtt, botmixerrel homogénre keverjük és a tőkehalra öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Óvatosan sózzuk az ételt, mert a ringli erősen sós.
Burgonyapürével és párolt céklával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)