Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Angolos kacsamell, vajban sült almakarikákkal

A kacsamellet kicsontozzuk, majd a zsírréteget eltávolítjuk és a bőrét finoman bevagdaljuk. Tört babérlevéllel, őrölt borssal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük és a hűtőbe téve 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a hús a fűszerekben ... tovább

Angyalszem

A tojásfehérjét a sóval és a kifacsart citromlével kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a keményítővel összeszitált porcukrot. A masszát, habzsákból a kekszek szélére nyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 100 ... tovább

Ánizsos perecek

A lisztet összeforgatjuk a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és az ánizsmaggal. A vajjal morzsalékosra dolgozzuk és a két tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Ceruzányi darabokat formálunk és pereccé alakítjuk. Porcukorral meghintve ... tovább

Apácafánk

A lisztet a tojássárgájákkal, a cukorral és két deci tejföllel csomómentesre keverjük, ekkor hozzáadjuk a többi tejfölt és beleforgatjuk, a sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent tepsibe simítjuk, ujjnyi vastagon ... tovább

Aranygaluska

A lisztből, a vajból egy evőkanálnyit, a cukorból egy mokkáskanálnyit elveszünk. A felforrósított rumot ráöntjük a mazsolára és időnként megkeverve állni hagyjuk. a meglangyosított tejben elkeverjük a mokkáskanálnyi cukrot és ... tovább

Aranykocka

A kockára vágott zsemlét egy evőkanál zsírban lepirítjuk. Fűszerezzük és a tojásos tejben elkeverjük. Ha felszívta a folyadékot, ellapogatva, mindkét oldalát, a félretett zsiradékban aranybarnára sütjük. Kockákra vágva, ... tovább
cimkékLevesbetétek

Aratógulyás

A babot és a csülköt előző este áztassuk be hideg vízbe. A zsíron megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kicsontozott, kockára vágott csülköt és a babot. Felöntjük vízzel és főzni kezdjük, bő óra múlva ... tovább

Argentín bélszínkocka

A bélszínt daraboljuk kockákra. Keverjük össze a mustárt, a grillfűszert, az olajat és az erőspaprika-krémet. Forgassuk bele a bélszínkockákat és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap áztassunk olajba bambuszpálcákat, fűzzük rá ... tovább

Argentin pörkölt

Egy magas falú lábasban vagy tűzálló edényben az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott húst pirítjuk. Amikor a hagyma üveges lesz, beletesszük a kis kockákra vágott sonkát, a babot és a pirospaprikát, megsózzuk, ... tovább

Arkansasi sült bab

Gyengén süssük meg a baconszeleteket egy nagy serpenyőben. Vegyük ki a szalonnát, majd a zsirban pároljuk át a finomra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát, aki szereti az erőset, használhat chilit is. Öntsük hozzá a barbecue ... tovább