Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsételek (1138 db.)

Baconban sült csirkemell kukoricás borsófőzelékkel

A kifilézett csirkemellet sózzuk, borsozzuk. A felhevített libazsírban, hirtelen átsütjük. Kisé kihűtjük, majd a zúzott fokhagymával bekent baconba tekerjük. Tepsibe rakosgatjuk, ráöntjük a sütőzsiradékot és az alatta ... tovább
cimkék

Baconbe göngyölt csirkemell

A csirkemellet kétujjnyi csíkokra vágjuk. Az olajba keverjük a sót, a zúzott fokhagymát, a borsot és a letépett rozmaringlevélkéket. A masszával bedörzsöljük a húsokat, majd a vékony baconszeletekbe göngyöljük és ... tovább

Baconbe göngyölt tepsis csirkemell áfonyaszósszal

A cikkekre vágott burgonyát előfőzzük, majd az olajjal kikent tepsibe szórjuk, a félfőre vágott hagymával, sóval, borssal meghintve átkeverjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. A kifilézett csirkemellet csíkokra ... tovább

Baconchips

A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, betakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére teszünk egy másik tepsit. 150 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. Így a bacon gyakorlatilag ... tovább

Baconos borjúnyárs

A húst kockákra, a szalonnát pedig hasonló nagyságú szeletekre vágjuk. Váltakozva bambusznyársakra húzzuk. A többi hozzávalóból, a só kivételével pácot készítünk és a nyársakat belefektetjük, egy szer megforgatva két órát ... tovább

Baconos mangold

Egy serpenyőben az olajban süssük ki a szalonna zsírját. A rizst főzzük puhára. A zsiradékból egy evőkanálnyival kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd fektessük bele a mangold harmadát, borítsuk be a szalonna felével, majd a rizs ... tovább

Baconos, illatos csirkecomb

A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak ... tovább

Baconos-húsos tészta

A bacont kockára vágva, zsírjára sütjük. A pörcöt kivéve, a zsiradékban,a finomra reszelt zöldségeket átpirítjuk. A darált húst, a pörcöt és a fűszereket rádobva jól összesütjük. A paradicsomlét ráöntve, kis lángon ... tovább

Baconos-zöldborsós csirkeragu

A fűszereket mozsárba tesszük és simára törjük. A bacont és a vöröshagymát kis kockára vágjuk, majd átsütjük. A csíkokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd a fűszerkeveréket beleforgatva, fedő alatt, kis lángon ... tovább

Baconos-zsályás pulykafonat

A pulykamellet úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik szeletből, három, minél hosszabb, ujjnyi vastag rudat tudjunk vágni, de az egyik végét ne vágjuk át teljesen. A húst sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a zsályát, ha friss levelet ... tovább