Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Házi befőzés (110 db.)

Ecetes cseresznyepaprika

A cseresznyepaprikát átválogatjuk, megmossuk és szárát rövidre vágjuk. 1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel, a végén beleöntjük az ecetet és forrón, az üvegekbe rakott, paprikára öntjük. A tetejére késhegynyi ... tovább

Ecetes meggy

A frissen szedett, hibátlan meggyet megmossuk, lecsepegtetjük és a szárát ollóval rövidre vágjuk. A gyümölcsöt üvegbe rakjuk és egy üveget felöntünk vízzel, majd kiöntjük belőle. így tudjuk mennyi folyadékra lesz szükségünk. ... tovább

Ecetes paprika

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és félbevágjuk, majd szorosan üvegbe rakjuk, közétűzzük a megtisztított, hosszában felcsíkozott tormát. A vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd lehűtjük, belekeverjük a tartósítót és ... tovább

Ecetes pepperóni

A paprikákat megmosom, lehetőleg különböző színűeket választok, mert szebben mutat és üvegekbe rakom. Két liternél, az ecet mennyiségével kevesebb, vizet forralok, a fűszereket beleszórom, majd ha felforrt, beledobom a sót és ... tovább

Ecetes tárkony

A megmosott, leszárított tárkonyágakról húzzuk le a leveleket és tömködjük üvegekbe. Nem kell nagyon szorosan, majd öntsük fel borecettel. Egy hét múlva használható. A levelek fűszerként a leve ecetként. ... tovább

Ecetes uborka 1.

Az fürtös uborkákat egy éjszakán át áztatom. Másnap folyó víz alatt lekefélem és szorosan belerakom az üvegekbe. 5 liter vizet a 10 %-os ecettel és a sóval felforralok, majd ha kihűlt az uborkára öntöm és az üvegeket lezárom. ... tovább

Ecetes uborka 2.

Az uborkát beáztatjuk és alaposan megmossuk. Az üveg aljára néhány szál kaprot teszünk és az uborkákat szorosan az üvegbe állítjuk és mellé tüzünk egy szál megtisztított, negyedekbe vágott tormát. Ráöntjük a levet és ... tovább

Édes chili szósz

A barnacukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymaféléket átpároljuk vele. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, ízlés szerint a magjával együtt. Rászórjuk a narancs lereszelt héját és felöntjük a ... tovább

Egreslekvár

A citromfüvet apróra vágjuk. A megtisztított egres (a súlya így értendő) felét összezúzzuk és belekeverjük a cukorral elvegyített 1:1-es befőzőszert. A maradék egrest és a citromfüvet beleforgatjuk, majd nagylángon, kevergetve, a ... tovább

Eper-ribizli lekvár

A gyümölcsök súlya tisztítva értendő. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszárazzuk, az epret kicsumázzuk és, ha szükséges, kisebb darabokra vagdossuk. A gyümölcsök felét turmixoljuk le, keverjük bele az 1:1-es befőzőcukrot ... tovább