Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halak (133 db.)

Normann halfilé

A citrom héját lereszeljük, majd a kicsavart levével megcsepegtetjük az előzőleg megsózott, megborsozott halszeleteket. Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk. A paradicsomokat, az olaj- és kapribogyókat félbe, a hagymát és ... tovább

Pácolt busa bundázva sütve

A busát kifilézzük és besózzuk. A tejet elkeverjük a zúzott fokhagymával, a törött borssal és a többi fűszerrel, majd a busafilékre öntjük. Többször átforgatva egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. A filét ... tovább
cimkék

Pácolt lazacfilé, avagy gravlax

A lazacfilét bőrével lefelé deszkára terítjük, majd kézzel óvatosan áttapintva, a szálkákat kihúzzuk. A fűszerkeverékből keveset pácolóedénybe szórunk, majd a halfiléket ráterítjük. Ismét fűszersó, majd a bőrével ... tovább

Pangasisus filé lime-mal

A pangasiusfiléket megsózzuk, megborsozzuk. A meglangyosított vajat elkeverjük az olajjal és a harmadát tepsibe öntjük. A filéket beleterítjük, ráreszeljük a lime-ok héját és rácsavarjuk a levüket. A tetejére csepegtetjük a ... tovább

Pangasius filé dióbundában

A halfilét kétujjnyi darabokra vágom, besózom, megborsozom és fél órát pihentetem. Papírtörlővel leitatom, majd lisztbe és felvert tojásba mártom, végül, fele morzsa, fele dió keverékébe forgatom. Középforró olajban mindkét ... tovább

Paradicsommártásban párolt tőkehal

A halfiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített olajon mindkét oldalukat megkapatjuk, majd kivéve, félre tesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, belereszeljük a ... tovább

Parajjal töltött tonhalrolád

A tonhalfiléket kiterítjük, megsózzuk. A parajleveleket leforrázzuk, jól lecsepegtetjük, majd enyhén megsózzuk, fehérborssal és szerecsendióval fűszerezzük. A parajleveleket a halfilékre terítjük, majd a filéket felgöngyöljük ... tovább

Pikáns harcsafilé

A szeletekre vágott halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve fél órát állni hagyjuk. A levét csepegtessük le, de fogjuk fel. Keverjük el a paradicsomlével, a tejföllel, a krémsajttal a citrom lereszelt héjával, ... tovább

Pikáns hekk

Mustáros halfilé Hozzávalók: 70 dkg halfilé 10 dkg sütőmargarin 3 evőkanál mustár 1 csokor petrezselyem 1 db citrom só bors Elkészítés: A halat besózzuk. A margarin felét felolvasztjuk, ropogósra sütjük rajta a halat. A ... tovább

Pisztráng citrommártásban

A vajon pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát, öntsük fel a borral, a citrom kicsavart levével, hintsük rá a fűszereket és kis lángon forraljuk el a felére. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a tejszínt és ... tovább